Krycí jména, klasická desková hra o špionech a tajných agentech, je nyní venku!








Pokud máte rádi slovní hry, určitě jste někdy hráli Codenames. Tato oblíbená klasická desková hra o špionech a tajných agentech je nyní k dispozici jako aplikace. Původní deskovou hru navrhl Vlaada Chvátil, tuto vydává CGE Digital.

Co jsou kódová jména?

Jsou to tajná jména, která dáváte různým postavám. Jste v týmu, který se snaží najít tajné agenty skryté za kódovými jmény pomocí jednoslovných vodítek od vašeho špionážního mistra. Musíte přijít na správná slova, vyhýbat se přihlížejícím a rozhodně se vyhýbat vrahovi.

Codenames je hra pro více hráčů, kde se dva týmy utkají v souboji důvtipu a snaží se uhodnout, která slova na mřížce skrývají jejich agenty. Používáte jediné vodítko, které spojuje více slov dohromady. Jak dobře tedy dokážete číst mezi řádky a přelstít druhý tým?

Digitální verze Codenames má nová slova, herní režimy a úspěchy k odemknutí. Má také trochu kariérního režimu. Postupně se budete zvyšovat, získávat odměny a odemykat některé speciální gadgety.

Nejlepší na tom je, že jde o asynchronní multiplayer. Znamená to, že každý má na svůj pohyb až 24 hodin. Můžete spustit spoustu her najednou, vyzvat lidi z celého světa a dokonce se každý den potýkat se sólo výzvami.

Jste zvědaví, jak to všechno zapadá? Podívejte se na trailer níže!

Je to stále hra na hádání!

Na obrazovce se vám zobrazí mřížka karet a vaším úkolem je klepat na ty, o kterých si myslíte, že skrývají vaše agenty. Pokud hádáte správně, karty se obrátí a odhalí, kdo je kdo. Ale pokud náhodně vyberete vraha, váš tým prohraje.

No, může to být trochu složitější, zvláště když máte spoustu her spuštěných současně. Ale to je součást výzvy! Jak se budete zlepšovat, budete nakonec moci hrát za špionážního mistra, který rozdává stopy.

Jste ochotni prokázat, že máte nejlepší špionážní schopnosti, zvládnutím hádanek se slovními asociacemi? Poté stáhněte kódová jména z Obchod Google Play za 4,99 $.

A také si přečtěte tuto vzrušující zprávu o Cardcaptor Sakura: Memory Key, novém titulu založeném na klasickém anime!




Autorem tohoto článku je: Redaktor Tomáš Koutný
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com

Zdroj: droidgamers.com