Colossal Cave Adventure 3D je nový avatar klasické hry ze 70. let!








Předělaná klasická hra. Viděli jsme to mnohokrát. Ale hra, o které dnes mluvím, je opravdu stará. Jako OPRAVDU! Colossal Cave Adventure, které poprvé vypadlo v roce 1976, se vrací prostřednictvím mobilu ve 3D avataru.

Tato hra zažila za posledních pět desetiletí hodně. Původně to vytvořil vývojář Will Crowther a byla to zcela textová adventura vytvořená pro sálový počítač PDP-10. O rok později Don Woods vzal hru a rozšířil ji.

Pro Android se Roberta Williams (autorka King’s Quest a Phantasmagoria) ujala obrovského úkolu přepsat hru pro mobilní hráče. Spolu s Kenem Williamsem strávila Roberta dva roky vytvářením plně pohlcujícího 3D zážitku pro Colossal Cave Adventure.

Zahrajete si Colossal Cave Adventure 3D?

Colossal Cave Adventure bylo jako svatý grál interaktivní fikce. Ponoříte se do jeskynního podsvětí plného pokladů, tajných chodeb, draků a kouzel. Co dělá tuto novou 3D verzi vzrušující, je to, že byla plně přepracována pro dnešní smartphony.

Ve hře Colossal Cave Adventure 3D prozkoumáte masivní jeskynní systém, který je (pravděpodobně) plný pokladů a zlata. Díky spoustě různých míst pro navigaci můžete komunikovat s různými objekty pomocí jednoduchých textových příkazů.

Hra v podstatě vypráví vaše zkušenosti, říká vám, kde jste a co se děje na základě vašich akcí. Aktuálně je hra k mání za 4,99 $. Je to speciální zaváděcí cena jako obvykle, stála by 12,99 $. Pokračujte a zkontrolujte to na Obchod Google Play.

Než odejdete, zde je zábavný fakt: V roce 2019 se Colossal Cave dokonce umístila ve Světové síni slávy videoher. A určitě se podívejte na některé z našich dalších novinek. Akční plošinovka Sqube Darkness 2 vypadá jako černobílá verze Geometry Dash.




Autorem tohoto článku je: Redaktor Tomáš Koutný
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com

Zdroj: droidgamers.com