Odkud pochází Apple Intelligence? – Počítačový svět









    Apple Intelligence není úplně inteligence Applu; stejně jako mnoho jiných nástrojů umělé inteligence (AI) se také opírá o veškeré lidské zkušenosti sdílené na internetu, protože všechna tato data informují o modelech umělé inteligence, které společnost vytváří.

    To znamená, že společnost vysvětlila, odkud získává informace, které používá, když minulý měsíc oznámila Apple Intelligence: „Naše základní modely školíme na licencovaných datech, včetně dat vybraných pro vylepšení konkrétních funkcí, stejně jako veřejně dostupných dat shromážděných naším webem. crawler, AppleBot,“ vysvětlil Apple.

    Váš internet, jejich produkt

    Apple v tom není sám. Při používání veřejného internetu tímto způsobem se řídí stejným přístupem jako ostatní v podnikání. Problém: tento přístup již vyvolává hádky mezi držiteli autorských práv a firmami zabývajícími se umělou inteligencí, protože obě strany se potýkají s otázkami týkajícími se autorských práv, fair use a rozsahu, v jakém jsou data sdílená online zkomodifikována, aby nalila ještě více peněz do kapes velkých technologických firem. .




    Autorem tohoto článku je: Redaktor Tomáš Koutný
    Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com

    Zdroj: techadvisor.com