Rozhovor: Vše o budování klasiky s LEGOⓇ Hill Climb Adventures








LEGOⓇ Hill Climb Adventures bylo tento týden spuštěno pro iOS a Android a měli jsme to štěstí, že jsme si o něm mohli popovídat s vývojovým týmem.

Producent Fingersoft Juho Wallen a hlavní designér Visa Smolander (tady jsou se svým týmem níže!) odpověděli na řadu otázek týkajících se tvorby hry, výzev během vývoje a plánů na titul ve zbytku roku 2024.

Ahoj! Můžete nám říci o procesu vývoje LEGOⓇ Hill Climb Adventuresa jak to vzniklo?

Hill Climb Racings jsou cerebrální hry, které se rychle a snadno ovládají – snadno se učí, ale těžko se ovládají. Desítky milionů hráčů hrají Hill Climb Racing měsíčně a to byl pro nás a LEGO skvělý výchozí bod k zahájení spolupráce.

Chtěli jsme replikovat známou fyziku a hratelnost Hill Climb Racing, ale představit kreativitu a zábavu, kterými jsou LEGO produkty známé. Co kdyby se auto mohlo rozpadnout na kousky LEGO? Co kdyby hráč mohl narazit do stavebnic LEGO a postavit je? Tyto otázky rezonovaly jak u LEGO, tak u nás a nakonec jsme se dohodli, že postavíme prototyp, abychom otestovali, zda „zábava“ existuje. Stalo se, a my jsme šťastní a hrdí, že se můžeme podělit o hru, kterou si zahrají fanoušci LEGO a Hill Climb Racing.

Jaké byly největší výzvy při vývoji hry?

Výkon na široké škále zařízení byl pro nás velkým problémem. Od začátku jsme věděli, že chceme dynamickou hratelnost a velké, komplexní úrovně, kde se toho hodně děje. Udělat hru ultra hladkou jako kterákoli jiná hra Hill Climb Racing pro nás představovalo značnou výzvu, ale věděli jsme, že je to pro hru zásadní. Myslím, že se nám nakonec podařilo opravdu posunout hranice množství dynamických objektů a měřítka úrovní a přitom zachovat plynulou hru na řadě zařízení.

Další výzvou bylo zúžení hry na něco opravdu soudržného. Zpočátku bylo tolik směrů a tolik věcí, které jsme chtěli udělat, a hodně jich skončilo na podlaze střižny během projektu. Dalo by se říci, že jsme měli příliš mnoho dobrých nápadů, než abychom se vešli do jedné hry.

Jak váš úspěch s Hill Climb Racing pomohl připravit se na vývoj LEGO? Hill Climb Adventures?

Naše proaktivní hráčská základna 50 milionů aktivních uživatelů měsíčně byla obrovskou pomocí v počáteční fázi testování a zpětné vazby. Systematicky jsme sdíleli aktualizace hry se skupinou beta testerů a oni nám poskytli své myšlenky, pocity a hlášení o chybách. To bylo neocenitelné; bez nich by hra nebyla tím, čím je dnes.

I s novým směrem této hry jsme chtěli do této hry přinést jádro, podstatu Hill Climb Racing, a testeři byli v tomto procesu zásadní.

Mít existující uživatelskou základnu bylo také užitečné během soft launch; mohli bychom křížově propagovat a motivovat naše stávající hráče, aby vyzkoušeli LEGOⓇ Hill Climb Adventures, a získali tak více vstupních údajů a údajů o výkonu.

Co jste se naučili během beta fáze hry, abyste z ní měli co nejlepší zážitek pro hráče?

Včasné a časté testování bylo zásadní pro nalezení správné rovnováhy mezi výzvou a přístupností. Beta fáze nám opravdu pomohla vyladit obtížnost hry.

Hráči budou vždy přehrávat obsah rychleji, než očekáváte. Věděli jsme to od začátku, ale i tak nás překvapilo, jak rychle především oddaní fanoušci prolétají veškerým obsahem. To znamenalo, že jsme museli přehodnotit náš obsah a přístup k jeho tvorbě.

Byly nějaké klíčové inspirace – v hraní nebo jinde – při vývoji hry?

Samozřejmě, že předchozí hry Hill Climb Racing byly pro nás herní základ. Opravdu jsme jim chtěli ponechat základní hratelnost a rozšířit ji novým směrem tím, že se bude více věnovat světu Climb Canyon a jeho obsazení postav.

Velká část naší inspirace pochází také z konzolí a PC, zejména z adventur a žánrů Metroidvania. Chtěli jsme přijmout ten druh průzkumného pocitu, který v mobilních hrách vidíte jen zřídka. Stávající LEGOⓇ hry nám také nastavily velmi vysokou laťku v oblasti kvalitní a zábavné hratelnosti a toho jsme chtěli dosáhnout i touto hrou.

Je při vývoji hry pomocí tak ikonické licence velký tlak?

Samozřejmě to pro nás nastavuje vysokou laťku kvality, ale od začátku je to spíš inspirace než nějaký tlak.

Můžete nám říci více o tom, jak aktivní a pasivní gadgety ve hře fungují a co přidávají na zážitku?

Různé miniaplikace se aktivují automaticky při zvláštních spouštěcích podmínkách, např. nasbírané suroviny (navýšení paliva) nebo překlopení (posílení překlopení) nebo křídla, která vám pomohou dosáhnout větší výšky při letu vzduchem.

Aktivní gadgety poskytují další tlačítko, které umožňuje hráči zvolit, kdy aktivovat gadget pro různé herní výhody. Hráč může například použít Dynamit Shooter k otevření nových cest v The Great Below nebo Copter k dosažení nových oblastí v horách.

Jak ve hře fungují nákupy v aplikaci?

Hráči mohou nakupovat různé zdroje pro urychlení postupu a rychlejší odemykání nových vozidel a gadgetů. Nabízíme také placenou verzi permanentky pro sezónního stavitele, aby hráči odemkli ještě fantastickější odměny za hraní sezón.

Máme také nějaký herní obsah, jako jsou rozšiřující balíčky, dostupné za prémiovou měnu, které do hry přidává veškerý nový herní obsah, jako jsou příběhy, úrovně a gadgety.

Bylo vynaloženo úsilí, aby byl tento titul vhodný pro všechny hráče a úrovně zkušeností?

Vždy usilujeme o to, aby se naše hry daly snadno naučit a bylo těžké je zvládnout, aby je mohl hrát každý. Chceme, aby ovládání bylo jednoduché a uspokojující a aby mistrovství pocházelo z používání těchto jednoduchých nástrojů k dosažení cílů stanovených hrou.

U tohoto titulu jsme si dali záležet na tom, aby byla hra vhodná pro všechny diváky. To je také skutečně v souladu s oběma hodnotami naší společnosti.

Existují nějaké rozdíly mezi verzemi hry pro iOS a Android?

Mezi platformami nejsou žádné funkční rozdíly. Chceme, aby každý měl skvělý zážitek bez ohledu na to, na jaké platformě hraje.

Co bude dál pro LEGO Hill Climb Adventures, plánují se v roce 2024 nějaké aktualizace nebo rozšíření?

Rozhodně ano! Spolu s novými sezónami každé dva měsíce už máme v práci spoustu nového obsahu s novými regiony, vozidly, hratelností a příběhy. První z těchto aktualizací přijde brzy po spuštění, takže se na ni těšte!

Chceme také navázat na to, co jsme dělali s našimi předchozími tituly, a udržet hru svěží, neustále vyvíjet základní funkce a přinášet nové velké funkce, abychom hru ještě více rozšířili.

Děkujeme Juho a Visa za jejich čas. Můžete si stáhnout LEGO Hill Climb Adventures nyní prostřednictvím Google Play a App Store.




Autorem tohoto článku je: Redaktor Tomáš Koutný
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com

Zdroj: droidgamers.com