Puzzle s čísly: Magic Square je nový druh matematického puzzle s neomezeným počtem fází a intuitivním ovládáním








Aritmetika možná není první slovo, které vás napadne při zvažování možností zábavy, ale existuje nespočet her – od Sudoku po Nerdle – které dokazují, že matematika může být zábavná. Ve skutečnosti je to tajná ingredience mnoha nejoblíbenějších hlavolamů na světě.

Puzzle s čísly: Magický čtverec je dokonalým příkladem tohoto principu v praxi.

Hra Number Puzzle: Magic Square, vyvinutá společností Vionix Studio, je chytrým obratem ke klasickému cvičení magických čtverců (kde každý řádek a sloupec musí dát dohromady stejný součet, pro případ, že byste tuto lekci zmeškali).

Namísto toho, abyste vás vyzývali k vyplnění prázdných políček v mřížce, Puzzle s čísly: Kouzelný čtverec vám nabídne hotovou mřížku, ve které jsou některá čísla ve špatném čtverci.

Chcete-li vyřešit jednu z těchto hádanek, stačí klepnout na jeden čtverec a poté na další. Čísla v těchto dvou čtvercích si vymění místa a změní součty pro všechny sloupce a řádky, do kterých patří.

V dřívějších, jednodušších fázích je to často otázka prosté záměny podle toho, která dvě čísla se liší o částku, o kterou je součet pro daný řádek nebo sloupec nesprávný. Dost snadné pro matematického hvízdáka, jako jste vy.

Brzy však zjistíte, že musíte provést několik výměn, protože je možné vyměnit pouze dlaždice, které bezprostředně sousedí. To znamená přemýšlet o několika tahech dopředu, jak krok za krokem zamícháte svá očíslovaná políčka směrem k řešení.

Ne však příliš mnoho kroků. Puzzle s čísly: Magický čtverec vám nabízí omezený počet pohybů, se kterými můžete pracovat, což z něj činí osvobozující test aritmetiky, logiky a taktické bystrosti.

A je to test, který nikdy nekončí. Každá fáze hry Number Puzzle: Magic Square je tréninkem pro váš mozek a počet tréninků, které můžete absolvovat, není omezen, protože fáze se generují automaticky na základě vaší aktuální úrovně dovedností.

Li to je nedostatek obsahu, nedávná aktualizace dokonce přidala možnost vlastního tvůrce úrovní – kde si můžete vytvořit úroveň s velikostí mřížky podle svých představ a upravit počet výměn.

Chcete-li začít, přejděte do Obchodu Google Play a stáhnout Puzzle s čísly: Kouzelný čtverec hned teď zdarma




Autorem tohoto článku je: Redaktor Tomáš Koutný
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com

Zdroj: droidgamers.com