Inteligentní brýle Meta Ray-Ban mají nyní multimodální umělou inteligenci








Není to tak dávno, co jsme obdrželi zprávu, že Meta se chystá implementovat technologii AI do své řady chytrých brýlí Ray-Ban. No, zdá se, že ten den konečně nadešel. Nejenže mají Meta Smart Glasses v sobě implementovanou AI, ale mají také multimodální AI.

V případě, že nevíte, co jsou Meta Smart Glasses, existuje řada brýlí, které jsou vybaveny kamerou, mikrofonem a reproduktorem. Jsou schopni pořizovat snímky, poslouchat žhavá slova a přehrávat zvuk. To vše je dodáváno ve velmi hladkém balení, které vypadá jako typické brýle.

Nedávno jsme dostali zprávu, že Meta plánuje přidat do brýlí technologii AI. To jim umožní používat chatbota stejně jako ChatGPT k zodpovězení otázek a pozorování světa. To je působivé, protože se nezdá, že by byly původně navrženy pro tuto technologii. To jen svědčí o jejich všestrannosti.

Inteligentní brýle Meta mají nyní multimodální umělou inteligenci

Krátce poté, co společnost Meta spustila tyto brýle, začala společnost provádět počáteční testování implementace AI. Testování probíhá již několik měsíců a vyzkoušet jej může pouze omezený počet lidí. Nyní se však tato funkce široce rozšiřuje.

Celkový zážitek se podle Verge zdá být docela slušný. Jsme na úsvitu nositelné umělé inteligence, takže společnosti stále pracují na úspěšné implementaci umělé inteligence do přenosného formátu. Humane AI Pin vypadá jako komerční propadák a stále čekáme, jak si Rabbit R1 povede.

Nicméně, Meta Smart Glasses se ukázaly jako docela dobré při identifikaci objektů. Vždy existuje možnost, že falešně identifikuje předměty. Musíme si však uvědomit, že se jedná o velmi malý fotoaparát. Nemůžeme očekávat, že bude mít takovou čistotu obrazu nebo dosah, jako mají fotoaparáty smartphonů.

V každém případě, spolu se skenováním objektů můžete také mluvit do brýlí a získat mluvené odpovědi na jakýkoli druh otázek. Inteligentní brýle Meta nabízejí zážitek, jaký byste získali z něčeho, jako je AI Pin, ale jsou mnohem dostupnější a pohodlnější.

Pokud si plánujete vyzvednout pár Meta Smart Glasses, začínají v 299,99 $.




Autorem tohoto článku je: Redaktor Tomáš Koutný
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com


Zdroj: androidheadlines.com