Musíte nainstalovat VPN do svého telefonu Android. Zde je Proč








V tuto chvíli má většina z nás na svých domácích počítačích nainstalovanou nějakou VPN. VPN, kdysi výhradní hájemství těch nejhloupějších a nejvíce paranoidních uživatelů internetu, jsou nyní zcela běžné.

Je to proto, že jsou prostě příliš užitečné na to, aby nebyly.

Je však zvláštní, že se tento fenomén nezdá, že by zasáhl naše smartphony úplně stejným způsobem – i když naše smartphony jsou počítače, které máme tendenci používat nejčastěji.

Jsme tu, abychom vám řekli, proč potřebujete získat a VPN na svém mobilu, jakmile to bude možné.

Ale nejdřív.

Co je to VPN?

VPN je virtuální privátní síť. Nahradí vaši IP adresu – řetězec čísel přidružených k vašemu počítači, který může ostatním sdělit, kde žijete, co děláte online a další – náhodnou IP adresou spojenou s anonymním serverem.

A ne jen tak nějaký anonymní server. Dobrá VPN vám umožní připojit se k serverům v zemích po celém světě. To nejen chrání vaši online identitu před zvědavýma očima, ale také vám umožňuje předstírat, že žijete někde jinde.

Váš počítač je oknem do světa a VPN vám umožní magicky otevřít toto okno v Německu, řekněme nebo v Austrálii, abyste viděli, jak vypadá internet (a konkrétněji Netflix) na těch odlehlých místech.

Proč byste měli nainstalovat VPN do svého telefonu Android?

Stručně řečeno, důvody, proč byste měli nainstalovat VPN do svého telefonu Android, jsou stejné jako důvody, proč byste si ji měli nainstalovat na svůj stolní počítač – jen více.

Začněme bezpečností.

I když je životně důležité udržovat váš počítač v bezpečí, váš telefon Android je každodenně vystaven mnohem většímu riziku.

To proto, že jej nosíte s sebou, od veřejné wi-fi sítě po veřejnou wi-fi síť. Každá z těchto sítí dává vaše osobní údaje na dosah kyberzločincům, kteří mohou zachytit vaše osobní údaje a způsobit zmatek ve vašem životě.

VPN vás před touto hrozbou zcela ochrání tím, že vytvoří tunelové připojení k vybranému serveru VPN a zašifruje vaše data, zatímco jsou stále bezpečně skryta ve vašem telefonu.

Pak je tu další velká výhoda použití a VPN: přístup k online obsahu s uzamčeným regionem.

Klasickým příkladem tohoto druhu obsahu uzamčeného na region je Netflix (vážně, budete ohromeni některými věcmi, které před vámi mohou sledovat jiné země). Ale existuje několik dalších typů.

Pokud jste například hráč, mezi oblastně uzamčený obsah, ke kterému chcete mít přístup, může patřit hra, která je ve vaší zemi cenzurována nebo je dostupná pouze v zahraničí ve verzi beta.

Síť VPN vám umožňuje smet tato omezení stranou jako pavučina.

Opět platí, že toto zařízení je pravděpodobně mnohem důležitější na vašem telefonu Android než na vašem domácím počítači.

Všichni jsme strávili cestu vlakem a přáli si, abychom našli něco zábavnějšího, co bychom mohli sledovat nebo hrát na našich telefonech Android. S VPN můžete najít mnohem zábavnější věci, když jste venku.

Nebo, abychom to otočili, pokud jste v zahraničí a stýská se vám po obsahu dostupném ve vaší rodné oblasti, můžete se k němu během okamžiku znovu připojit prostřednictvím VPN.

A vytáhnout tento moderní zázrak by vás nemělo stát ruku a nohu. Renomovaný poskytovatel VPN jako Surfshark vás to nebude stát víc než pár babek měsíčně v závislosti na plánu, který si vezmete.

To není špatná cena za to, aby se váš telefon Android stal světoběžnou pevností bezpečnosti a zábavy bez virů.




Autorem tohoto článku je: Redaktor Tomáš Koutný
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com

Zdroj: droidgamers.com